Головна
Про нас
Музика
Відео
Статті / Історія
Шпалери
Галерея
Аватари
WinAmp скіни
Ігри та софт
Анекдоти
Вірші
Форум
Контакти
Посилання
Теревені.org - Інформаційно-Розважальний Портал. Новини, музика, гумор, відео, програми, спілкування!

Звернення лідерів української опозиції до парламентів і народів світу

22 листопада Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко, Олександр Мороз та Анатолій Кінах звернулися до парламентів і народів світу із закликом "підтримати нового Президента України Віктора Ющенка, як це зробив український народ!". " Ми є гарантами того, що Віктор Ющенко буде відповідальним Президентом усього українського народу – від сходу до заходу, від півночі до півдня Сьогодні увага світової спільноти прикута до визначальної події в Європі цього року – президентських виборів. І це справедливо, тому що ці вибори є доленосними для українського народу та для майбутньої конфігурації об’єднаної Європи.

Текст звернення

Для українського народу ці вибори – це шанс повернутись до демократії, верховенства права та відповідальної перед народом, а не кланами - влади.

І український народ цього разу свого шансу не змарнував, віддавши свої симпатії народному кандидату від демократичних сил - Вікторові Ющенку, який здобув переконливу перемогу. Україна остаточно підвелася з колін та обрала демократію.

Згідно з даними Національного екзит-полу, проведеного за методом закритого анонімного опитування, лідер опозиції Віктор Ющенко здобув 54% голосів, нинішній прем’єр-міністр Віктор Янукович – 43%.

Ця перемога далася непросто. У день виборів, 21 листопада, ми стали свідками фальсифікації явки в східних областях (до 98% в окремих округах Донеччини); масового вигнання членів виборчих комісій та спостерігачів від опозиції, а також незалежних ЗМІ з ДВК; організованих багаторазових голосувань за відкріпними посвідченнями, непоодиноких випадків брутального насильства.

У ніч із 21-го на 22 жовтня до процесу фальсифікації було підключено Центральну виборчу комісію, яка шляхом старанно розрахованих маніпуляцій із дозованою подачею інформації “вивела в лідери” Віктора Януковича.

Ми констатуємо грубу фальсифікацію результатів виборів, яка суттєво вплинула на визначення переможця. ЦВК, що виступила виконавцем волі "адміністративного ресурсу", вкрала перемогу в народного кандидата Віктора Ющенка.

На жаль, ваші заклики та попередження на адресу минулої влади в Україні забезпечити вільні й демократичні вибори не було почуто.

У ХХІ столітті в центрі Європи постала загроза волевиявленню народу однієї з найбільших європейських країн!

За таких умов демократична опозиція, виходячи з конституційного права громадян України, проголошує кампанію громадянської непокори й розпочинає ненасильницьку боротьбу за визнання справжніх результатів виборів Президента України.

Ми звертаємось до парламентів і народів світу підтримати волю українського народу, підтримати його прагнення повернутися до демократії.

Ми – лідери народної коаліції політичних сил, що має підтримку українського народу, беремо на себе відповідальність і, підтримуючи волю народу, визнаємо перемогу Віктора Ющенка на президентських виборах. Ми закликаємо вас підтримати нового Президента України Віктора Ющенка, як це зробив український народ! Ми є гарантами того, що Віктор Ющенко буде відповідальним Президентом усього українського народу – від сходу до заходу, від півночі до півдня.

Віктор Ющенко
Юлія Тимошенко
Олександр Мороз
Анатолій Кінах

Коментувати: 0 Дата: 11-30-2006 16:02

Дописи
Немає коментарів.


Історичний сайт "Помаранчева революція" © 2005-2024