Головна
Про нас
Музика
Відео
Статті / Історія
Шпалери
Галерея
Аватари
WinAmp скіни
Ігри та софт
Анекдоти
Вірші
Форум
Контакти
Посилання
Теревені.org - Інформаційно-Розважальний Портал. Новини, музика, гумор, відео, програми, спілкування!

Янукович про Помаранчеву революцію

Кандидат в президенти України, лідер Партії регіонів Віктор Янукович упевнений, що «помаранчева революція» 2004 року була політичним проектом, направленим проти Росії. Про це повідомляє РІА Новини.

«Беру на себе сміливість стверджувати, що метою так званої помаранчевої революції в Україні було ослаблення Росії, але ніяк не посилення нашої держави», - публікує заяву Януковича українська газета «Дзеркало Тижня».

Лідер Партії регіонів сумнівається в тому, що Помаранчева революція допомогла Україні «наблизитися до Євросоюзу» і підвищила міжнародний авторитет – за його словами, Україні як і раніше доводиться вислуховувати повчальні зауваження як від західних, так і від східних партнерів, і ці зауваження часто бувають справедливі.

«Помаранчевою революцією» називають події 2004 року, коли за підсумками президентських виборів Янукович був оголошений переможцем, проте прихильники блоку Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко заявили про фальсифікації і влаштували масові акції протесту на вулицях і площах. Під міжнародним тиском Україна провела повторне голосування (третій тур), за наслідками якого президентом став Ющенко. Янукович змирився з цим, проте його прихильники заявили, що «Помаранчева революція», також як грузинська «Революція троянд», є операцією США з метою «імпорту демократії».

Прийшовши до влади, «оранжеві» проголосили курс на вступ України до НАТО і Євросоюзу, а у внутрішній політиці узяли курс на розпалювання русофобії. Величезний резонанс викликала їх політика по обмеженню російської мови, а також популяризації ідеології, що представляла Росію одним з головних історичних і політичних ворогів України.

Спонсор новини — Популярный женский журнал Здоровье онлайн о женской красоте, моде и здоровье. Женский форум онлайн!

Коментувати: 0 Дата: 02-19-2010 11:47

Дописи
Немає коментарів.


Історичний сайт "Помаранчева революція" © 2005-2024