Головна
Про нас
Музика
Відео
Статті / Історія
Шпалери
Галерея
Аватари
WinAmp скіни
Ігри та софт
Анекдоти
Вірші
Форум
Контакти
Посилання
Теревені.org - Інформаційно-Розважальний Портал. Новини, музика, гумор, відео, програми, спілкування!

Перспективи у 2010 році

Шукаєш, де недорого надрукувати фотокнигу? Цифролаб - якісний та швидкий друк фото та фотокниг в Україні.


Опубліковані Pew Global Attitude Project, на початку листопада 2009 року результати опитування в посткомуністичних країнах відносно України були вражаючі. Ці дані з безперечною однозначністю засвідчили розчарування українців в їх виборі демократичного шляху розвитку, який в 2004 році вражаюче підтвердила «помаранчева революція».

Згідно цьому опиту спад популярності демократії за період з 1991 по 2009 роки був в Україні з результатом в -42% найрізкішим серед тих постсоціалістичних країн, в яких проводилися соціологічні дослідження, тоді як 30% населення України, що підтримує демократію в 2009 р., були найнижчим показником серед досліджених держав.

Збільшеному ще раз після демократичного імпульсу 2004 року незадоволенню українців своєю політичною системою можна назвати декілька причин. Два феномени, які багато в чому зумовили цей розвиток, недооцінено ні на Заході, ні в самій Україні. Перший з них – напівпрезидентська структуризація української демократії, яку можна віднести до внутрішніх насущних проблем України. Друге джерело нерозуміння причин української кризи – ефекти політики Європейського Союзу (ЄС) відносно України, які тільки на перший погляд стосуються виключно зовнішніх відносин країни. Насправді це питання має і пряме відношення до сьогоднішніх внутрішньополітичних процесів, особливо відносно неконсолідованості української еліти, що продовжується. Якщо обидва ці непорозуміння і надалі спотворюватимуть внутрішній дискурс країни і діалог України із Заходом, то українські перспективи на 2010 рік і далі залишаться смутними.

Коментувати: 0 Дата: 04-19-2010 21:11

Дописи
Немає коментарів.


Історичний сайт "Помаранчева революція" © 2005-2024