Головна
Про нас
Музика
Відео
Статті / Історія
Шпалери
Галерея
Аватари
WinAmp скіни
Ігри та софт
Анекдоти
Вірші
Форум
Контакти
Посилання
Теревені.org - Інформаційно-Розважальний Портал. Новини, музика, гумор, відео, програми, спілкування!

Помаранчевій революції – дев’ять років

22 листопада Україна відзначила День Свободи – річницю Помаранчевої революції.
Президент (нині колишній) Віктор Ющенко задля виховання в громадян почуття національної гідності, утвердження в Україні ідеалів свободи й демократії Видав Указ про офіційне затвердження цієї дати.

Нагадаймо, 2 листопада 2004 року на центральній площі Києва зібрався багатотисячний мітинг шанувальників кандидата в президенти Ющенка під помаранчевими прапорами. Протести були викликані тим, що ЦВК оголосила сумнівні результати президентських виборів, згідно з якими переміг тодішній прем`єр-міністр Віктор Янукович. Згодом ВСУ скасував постанову Центральної виборчої комісії і зобов`язав її повторно провести голосування.

І от в ніч з 21 листопада 2013 року на Майдан з’їхалися всі патріоти нашої країни. Коаліція учасників Помаранчевої революції закликала лідерів партій, організацій та всіх громадян України долучитися до узгодженості рухів і безпосередній участі у відзначенні річниці. Метою проведення заходів стало об’єднання спільних зусиль на шляху до руйнації злочинного режиму Віктора Януковича. Також організація прагнула спинити поширення авторитаризму та шляхом організації акцій убезпечити збереження демократичних цінностей.
Помаранчеві прапори зникли, проте європейські і національні українські прапори знову літати разом. Майдан вже був перейменований на EuroMaidan. Люди зібралися з іншого приводу: це було віче за схвалення договору про Євроасоціацію. Адже напередодні Кабмін вирішив призупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Коментувати: 0 Дата: 11-29-2013 20:13

Дописи
Немає коментарів.


Історичний сайт "Помаранчева революція" © 2005-2024